k0ktajlownia

k0ktajlownia

wegański shake z arbuza i truskawek

Wegański shake z arbuza i truskawek        

 

  • Koktajl z arbuza i truskawek - Kuchenny bałagan
  • SKŁADNIKI:
  • dojrzały arbuz – 500 g + 2 plasterki do podania
  • dojrzałe truskawki – 300
  • sok wyciśnięty z 1 limonki
  • zimna woda mineralna, gazowana – 100 ml
  • syrop z agawy – do smaku
  • świeża mięta – kilka listków

    Arbuza pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę i wkładamy do zamrażarki na ok. 6 godzin. Zamrożony owoc łączymy w kielichu blendera z truskawkami i wodą mineralną.

    Dodajemy sok z limonki i syrop z agawy. Miksujemy do uzyskania konsystencji lekko rozmrożonego sorbetu.

    Podajemy z plasterkiem arbuza i listkami świeżej mięty.